Άρθρο: «Ζάππειο 2: Μήνυμα ελπίδας, συμβόλαιο αξιοπρέπειας»

Άρθρο: «Ζάππειο 2: Μήνυμα ελπίδας, συμβόλαιο αξιοπρέπειας»

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στο www.voria.gr, Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Η παρουσίαση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση αποτελεί ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Ο Πρόεδρός μας, Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε σήμερα ένα υπεύθυνο ρεαλιστικό και ιδιαίτερα τολμηρό σχέδιο για την ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας, που περιλαμβάνει επικαιροποιημένες προτάσεις του προγράμματος, που παρουσιάσαμε τον περασμένο Ιούλιο.

Οι προτάσεις, που πριν λίγο καταθέσαμε και παρουσιάσαμε στον Ελληνικό λαό, αποτελούν διέξοδο και συνιστούν ένα πραγματικό συμβόλαιο αξιοπρέπειας με τους Έλληνες πολίτες. Πρόκειται για μια σοβαρή και κοστολογημένη πρόταση εξουσίας, μια αφετηρία για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, η οποία θα επιφέρει σημαντικά και άμεσα ορατά οφέλη για τη χώρα μας. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Ελληνικό λαό και αντιλαμβανόμενοι τα δεινά και τη δυσμενή θέση, στην οποία μας οδήγησε η Κυβέρνηση του Μνημονίου, παρουσιάσαμε τη στρατηγική για την έξοδο της χώρας μας από τα δεσμά του Μνημονίου. Μια στρατηγική ελπίδας για την ανόρθωση της οικονομίας μας και την αποκατάσταση της χαμένης αξιοπιστίας της χώρας μας.

Η επανεκκίνηση της οικονομίας μας μπορεί να πραγματοποιηθεί με την υλοποίηση των προτάσεων που καταθέσαμε, με ένα «δημιουργικό σοκ», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς. Η μείωση των ελλειμμάτων, ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας, το κλίμα καχυποψίας και ανασφάλειας, η αντιμετώπιση της ύφεσης, ο αμφιβολίες και η κατήφεια έχουν τέλος. Η απαισιοδοξία δίνει πλέον την θέση της στην αισιοδοξία, η ανασφάλεια δίνει την θέση της στην εμπιστοσύνη και η κρίση δίνει τη θέση της στην ανάπτυξη. Σήμερα  ο Πρόεδρός μας δεν παρουσίασε απλά και μόνο το πρόγραμμά μας για την έξοδο από την κρίση, αλλά παρουσίασε μια άλλη λογική, μια διαφορετική λογική, που δεν βασίζεται στην εξαρτημένη ευημερία, αλλά στην μακροχρόνια ανάπτυξη. Προτεραιότητά μας είναι να σωθεί η χώρα, να ανακάμψει η οικονομία και να δημιουργήσουμε σταθερότητα και ευημερία.

Αυτό θα πραγματοποιηθεί με την σύγχρονη πρόταση του κόμματός, με τα βήματα επανεκκίνησης της οικονομίας, όπως τα ανακοίνωσε ο Πρόεδρός μας. Με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, με την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων από το παρελθόν, με την απενεχοποίηση της επιχειρηματικότητας και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στις επιχειρήσεις για να πλησιάσουν τις γειτονικές χώρες, με την κατάργηση του πόθεν έσχες για όλες ανεξαιρέτως τις κατοικίες, με την κατάργηση του πόθεν έσχες για πάσης φύσεως κεφάλαια που θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα για έναν ολόκληρο χρόνο, με την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, με την αύξηση των εσόδων από τη μείωση της φοροδιαφυγής και τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, με την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των μισθωτών και των χαμηλοσυνταξιούχων, με αντισταθμιστικά μέτρα, με την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.

Μόνο τότε θα ανακάμψουμε, μόνο τότε θα ελπίζουμε, μόνο τότε θα απεμπλακούμε από τα δεσμά του Μνημονίου. Οι  Έλληνες πολίτες τώρα γνωρίζουν! Η αποτυχημένη πολιτική του μνημονίου, η παρατεταμένη σκληρή λιτότητα, δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει και άλλος δρόμος! Ο δρόμος της μακροχρόνιας βιώσιμης ανάπτυξης, ο δρόμος που πριν λίγο ο πρόεδρος του κόμματος μας Αντώνης Σαμαράς, αναλυτικά παρουσίασε στον Ελληνικό λαό. Είναι ο δρόμος της ελπίδας, ο δρόμος για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης με τις μικρότερες δυνατόν επιπτώσεις, ο δρόμος για την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας!